מדריך | הסרת לינוקס מדואל בוט והשארת הוינדוס בלבד | GPT
-
חג עצמאות שמח
!!! warning [Mi12]: שימו לב! אתם יכולים די בקלות להזיק למחשב שלכם, אז בבקשה לקרוא את המדריך יותר מפעם אחת לפני הביצוע.האחריות על מה שיקרה למחשב היא שלכם בלבד.
תכל’ס מה הבעיה להסיר לינוקס שבדואל בוט? מה הבעיה פשוט למחוק את המחיצות שלו?
אז כמו שאמרנו במדריך על התקנת דואל בוט לאחר ההתקנה וההפעלה מחדש של המחשב, כשהמחשב ידלק תפריט מנהל האתחול (Bootloader) שנקרא Grub. (אא"כ הגדרנו מנהל אתחול של ווינדוס, אותו איני מכיר ואיני יודע כיצד להגדיר אותו).
אז מה הבעיה?
הGrub הזה שייך ללינוקס ונמצא על מחיצות הלינוקס.
אם נמחק את מחיצות הלינוקס, המחשב לא ידע מאיפה להעלות את עצמו ונקבל מסך כזה (או דומה):
שזה אומר שהמחשב לא מצא את הBootloader ולכן לא “יודע” מאיפה לעלות.
אז תכל’ס, מה עושים?
פה יש שתי אפשרויות:
א) מה ש @chv אומר - למחוק את מחיצות הלינוקס ואח"כ פשוט להעלות את המחשב עם דיסק התקנה של וינדוס ולהשתמש ב"מתקן האתחול".
הבעיה-יצא לי לקרוא על מקרים נדירים שבהם זה לא עזר.
ב) הגדרת הוינדוס כמערכת שעולה ראשונה במיידי, עוד לפני מחיקת הלינוקס.
הבעיה-מסובך קצת וארוך.
חשוב במיוחד: אני מדבר פה על מחשב GPT.מחשב MBR זה דרך אחרת…#anchor(שלב ראשון - הגדרת הWindows כך שהוא זה שיעלה ראשון)
נחפש בהתחל (בWindows)
שנה אפשרויות אתחול מתקדמות
נבחר
הפעל מחדש כעת
נגיע למסך כחול עם אפשרויות
נבחר ב
פתרון בעיות
ואז ב
אפשרויות מתקדמות
ואז ב
הגדרות קושחת UEFI
המחשב יופעל מחדש ישירות לBios.
שם פשוט נצטרך להגיע לBoot ולהגדיר את הכונן של וינדוס ככונן שעולה ראשון.#anchor(שלב שני - מחיקת מחיצות הלינוקס)
נכנס למנהל הדיסקים בוינדוס, ונבחר את מחיצות הלינוקס, על פי זה שאין להם אות כונן.
(צריך להזהר כי לא הכל צריך למחוק נראה לי מוחקים רק מה שמסומן כ"מחיצה ראשית" זה מה שאני עשיתי)
מקש ימני על המחיצה שאנחנו רוצים למחוק-ו"מחק מחיצה" או משהו בסגנון#anchor(שלב שלישי - הרחבת מחיצות הוינדוס)
נרחיב את מחיצת הוינדוס על חשבון השטח שלא הוקצה (פה אין לי כזה, כי אצלי לא רציתי להסיר את הלינוקס… אז לקחתי תמונה ש @צדיק-תמים נתן לי בעבר, וכלן המספרים בין התמונות לא מתאימים) ירוק זוהר-לא הוקצה.
פשוט מקש ימני על מחיצת הוינדוס ו “הרחב מחיצה” או משהו כזה
בהצלחה!