מדריך | התקנת Ubuntu לינוקס
-
המדריך מתחיל ברגע שהמערכת עלתה לנו.
איך להעלות את המערכת במחשב או בVirtualBox-עיין מדריכים אחרים.
המדריך מתייחס לכל מבוססי האובונטו ולכל הלינוקסים בכלל המתבססים על ממשק ההתקנה ubuqity.(למשל במדריך אני משתמש בUbuntu Mate שממש לא נראה כמו אובונטו רגיל, אך ממשק ההתקנה הוא אותו ממשק רק בצבעים אחרים)
%(#640000)[המדריך ניתן AS IS ללא אחריות, מומלץ לקרוא לפחות פעם אחת לפני הביצוע בפועל.]
שלב ראשון-בחירת שפה
בחלון הזה בתפריט שבצד ניתן לבחור שפה.נבחר עברית (נרד קצת למטה).
כעת נוכל לבחור בין "התנסות בubuntu” לבין "התקנת ubuntu”
מי שיבחר ב"התקנת ubuntu” יכול לדלג לשלב 3.
שלב שני-התנסות במערכת
היתרון הגדול במערכות לינוקס, הוא שניתן להשתמש במערכת ההפעלה ללא התקנה אלא ע"י הרצה מהדיסק און קי.(מכונה LiveCD)
נוכל להשתמש במערכת בדיוק כמו במערכת רגילה-אם כי יותר איטית.(אומנם,במינט [לדוגמה], שהמערכת ישר עולה בלי החלון בחירה שלמעלה, המערכת באנגלית במצב הLiveCD).שימו לב שלאחר הפעלה מחדש של המחשב-כל הקבצים והשינויים שערכתם במערכת הLiveCD לא נשמרים!
שלב שלישי-התקנה
מרוצים ממערכת ההפעלה או שסתם לא היה לכם סבלנות להתנסות ובחרתם מיד בהתקנה?
הנה ממשיכים בהתקנה.
(לאלה שניסו את מערכת ההפעלה-לחצו על “התקנת לינוקס…” שבשולחן העבודה.שימו לב שלאחר ההתקנה תדרשו לעשות ריסטארט למחשב והקבצים והשינויים שעשיתם למערכת הLiveCD לא נשמרים!
ושוב בוחרים שפה-השפה שבה השתמשתם במערכת הLiveCD תהיה ברירת המחדל כרגע)
והשלב הבא-בחירת פריסת מקלדת.אין לי מושג מה ההבדל בינהם, אני תמיד משאיר על ברירת המחדל.
וכאן נבחר איזה סוג התקנה אנחנו רוצים-התקנה מלאה עם כל סט התוכנות או מינמלית.אני תמיד בוחר התקנה מלאה,חוסך כאב ראש בהתקנות אחר כך!
אם המחשב “נתקע” תמתינו בסבלנות….
פה נבחר את סוג ההתקנה.אם אנחנו עושים התקנה נקיה-נבחר בברירת מחדל (ככה אני עושה) אא"כ אנחנו רוצים להתקין בדואל בוט-שפה זה השלב לקפוץ למדריך עליו.
עכשיו נדרש לאשר את השינויים-שהם לא ניתנים לביטול,ומשעותם פרמוט כל ההארדיסק שלנו (או הכונן הוירטואלי של הVB).
ופה בוחרים את העיר שלנו (עניין של איזור זמן)
ובמסך הבא נבחר שם (אפשר גם בעברית) ושם למחשב, ושם משתמש (אפשר רק באותיות קטנות ומספרים) וסיסמא.
וזהו ,עכשיו נחכה שהכל יגמר…
וכעת אנחנו צריכים לבחור אם להפעיל מחדש את המחשב (ולאבד את כל השינויים והקבצים ממערכת הLiveCD) או להמשיך בשימוש במערכת הLiveCD כשלאחר הכיבוי של המחשב כל הנתונים מהLiveCD ימחקו ובהדלקה הבאה המערכת תעלה.
ופה המחשב יבקש מאיתנו ללחוץ על אנטר פעמיים כדי לאשר את שליפת הLiveCD
ברוכים הבאים למערכת ההפעלה שלכם!
סיסמת הכניסה לחשבון היא כמובן הסיסמא שקבענו למעלה, וזוהי גם סיסמת המנהל (הsudo).
בהנאה!